“Wij willen naar een voorkeurspositie in het bemiddelingskanaal”

Hoe versnel je de groei van een onderneming door slim te innoveren? Dat is in één zin de
drijfveer van Michel Westerduin (48). Vanaf dit jaar is hij de nieuwe Chief Commercial
Officer (CCO) van Lender & Spender. Eerder bouwde de financieel specialist aan het succes
van een groep bedrijven, actief in Credit-management en financiering. Bij zijn nieuwe
werkgever wil Westerduin naar een half miljard euro afgesloten consumentenleningen in
2024.

lees verder

2 weken geleden in Nieuws

Innovatie en techniek is mensenwerk

Lender & Spender focust op techniek als het gaat om het optimaliseren van financiële processen. Achter deze ontwikkelingen en innovatie zitten uiteraard mensen. De komende weken zullen wij in een serie korte  interviews een kijkje geven in het leven van de leden van het managementteam van Lender & Spender. Wat drijft hen, waar komen ze vandaan en waar willen zij naartoe! Het managementeam van Lender & Spender bestaat uit de founders Robert Leclercq en Huub van der Wart. Deze worden aangevuld door Yvonne Snippe die de operations managed en Michel Westerduin als commercieel verantwoordelijke. Deze laatste bijt in het volgende artikel het spits af. 

lees verder

2 weken geleden in Nieuws

Lender & Spender heeft voor meer dan 100 miljoen euro aan leningen verstrekt!

Ongeveer 10 maanden geleden doorbraken wij de grens van 50 miljoen euro aan verstrekte leningen. Wij spraken toen de ambitie uit om nog dit jaar te groeien naar een volumestijging van 10 miljoen euro per maand.

lees verder

1 maand geleden in Nieuws

“Binnen een paar seconden analyseren we de persoonlijke financiën van een klant”

Als relatieve nieuwkomer in de markt (sinds 2016) verbaasde Robert Leclercq van online kredietverstrekker Lender & Spender, zich over het tijdrovende proces om de inkomsten en lasten voor de beoordeling van een consumptief krediet vast te stellen. Niet nodig zegt de CEO- en medeoprichter van het Amsterdamse platform: “Met de inzet van techniek en data kun je het veel aangenamer voor je klant maken en meer leningen beoordelen tegen minder kosten én risico’s.”

 

lees verder

1 maand geleden in Nieuws

Lender & Spender is verhuisd

Vanwege de groei van de afgelopen periode, maar ook de mooie plannen die we hebben voor de toekomst, moesten wij op zoek naar een nieuwe locatie

lees verder

3 maanden geleden in Nieuws

Samenwerking voor een optimaal proces

De afgelopen jaren is het totale bedrag dat in Nederland als consumptief krediet is uitgeleend bijna gehalveerd. Hiervoor zijn naast de negatieve effecten van covid ook een aantal andere oorzaken aan te wijzen. Zo heeft een dalende hypotheekrente in combinatie met de stijgende huizenprijzen ervoor gezorgd dat veel leningen zijn overgesloten naar een hypothecaire lening.

lees verder

5 maanden geleden in Nieuws

Stichting Kansarme Kinderen In Nederland ontvangt € 1.670!

Om dit jaar goed van start te gaan hebben we voor de jaarwisseling drie goede doelen geselecteerd en € 3.000 ... lees verder

8 maanden geleden in Nieuws

Lender & Spender wint crowdfunding award!

Voor het vierde jaar op rij heeft CrowdfundingCijfers.nl de Crowdfunding Awards uitgereikt. Lender & Spender is daarbij in de prijzen gevallen als een van de snelste groeiers van 2021!

lees verder

8 maanden geleden in Nieuws

Een gezond, gelukkig en liefdevol 2022!

Net als vorig jaar was 2021 voor iedereen een uitdagend jaar. Een jaar dat door de aanhoudende onzekerheid enorme flexibiliteit heeft gevraagd van iedereen en een jaar dat begon, maar helaas ook eindigt in een lockdown.

lees verder

9 maanden geleden in Nieuws

Welk doel steun jij?

Het einde van 2021 is in zicht en ook dit jaar doneert Lender & Spender een geldbedrag aan drie goede ... lees verder

9 maanden geleden in Nieuws

De effecten van digitalisering

Digitalisering is tegenwoordig onvermijdelijk. Het stelt bedrijven in staat om de interactie met klanten te versnellen, verbetert de gebruikerservaring en draagt bij aan het verlagen van  risico’s en kosten. Digitalisering verandert de maatschappij en roept tevens bij veel mensen vragen op. Onder andere over veiligheid en beïnvloeding.

lees verder

9 maanden geleden in Nieuws

De Nationale Duurzaamheidslening helpt mee de aarde te beschermen. Meter x meter!

Sinds enige tijd biedt Lender & Spender in samenwerking met met Duurzaam Gefinancierd De Nationale Duurzaamheidslening aan. Een lening die speciaal bedoeld is voor het financieren van verduurzamingsmaatregelen in en om het huis en via aangesloten installateurs wordt aangeboden.

lees verder

11 maanden geleden in Nieuws

Grote ambities voor Lender & Spender!

Recent hebben we de grens van 50 miljoen euro aan verstrekte leningen doorbroken. En zoals eerder gezegd, de ambities zijn groot. Na een uitdagend jaar, waarin Covid-19 en aangescherpte regelgeving bij het verstrekken van cunsumptief krediet een grote rol speelden, is de weg naar boven ingezet.

lees verder

1 jaar geleden in Nieuws

50 miljoen euro aan leningen verstrekt!

Deze week heeft Lender & Spender weer een mooie mijlpaal bereikt: De grens van 50 miljoen euro aan verstrekte leningen is doorbroken!

lees verder

1 jaar geleden in Nieuws

Sneller je lening aflossen? Geen enkel probleem!

Wanneer er in een periode meer geld overblijft kun je ervoor kiezen om extra af te lossen op je lening. Een extra aflossing kun je bij Lender & Spender altijd doen zonder bijkomende kosten. 

lees verder

1 jaar geleden in Nieuws
Notification Message