letop

Wat is peer-to-peer lending?

Met peer-to-peer lending investeer je rechtstreeks in leningen aan andere mensen, zonder tussenkomst van een bank. De kosten die hiermee worden bespaard zie je terug in een aantrekkelijk rendement.

Onze statistieken

Lenen

€ 6.547

Gemiddeld leenbedrag

50 maanden

Gemiddelde looptijd

5,14%

Gemiddelde rente

Platform

€ 4.157.067

Totaal uitgeleend

635

Aantal leningen

0,00%

Totaal afgeboekt

Investeren

€ 4.084

Gemiddeld per investeerder

1018

Aantal investeerders

4,14%

Gemiddeld netto rendement
“Omdat de rente op de spaarrekening bij banken steeds verder daalde, was ik al enige tijd op zoek naar een veilig alternatief.”
Investeerder Stephen Ansinger

Een veilige investering

Hoge kredietwaardigheid

Geldnemers hebben een hoge kredietwaardigheid en komen over het algemeen ook in aanmerking voor een lening bij de bank. Zij kiezen echter voor Lender & Spender vanwege onze scherpe tarieven en uitstekende service.

Lees meer

Automatische spreiding

Elke investering wordt automatisch gespreid over alle leningen die op het moment van investeren niet in achterstand zijn. Hierdoor is de kans op verlies van een groot gedeelte van je investering erg klein.

Lees meer

Waarom Lender & Spender?

  • Aantrekkelijk rendement Het rendement na kosten is 4,3% en is daarmee vele malen hoger dan de rente op een spaarrekening en minder risicovol dan een gespreide aandelenportefeuille.
  • Lage kosten Voor onze dienstverlening vragen wij 1% op jaarbasis over de uitstaande investering. Je betaalt verder geen kosten.
  • AFM vergunning Lender & Spender heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en werkt samen met gevestigde partijen, waaronder het BKR.
  • Goed geregeld Maak een account aan en investeer eenvoudig via je dashboard. Wij regelen de rest.
Investeren kan al vanaf € 100
Open nu gratis een account

Wat investeerders over ons zeggen

Alfons Oosterman

“Door te investeren in peer-to-peer lending voeg ik een vastrentende belegging toe aan mijn portefeuille die weinig gecorreleerd is met aandelen- en obligatiemarkten en een goede risico/rendementsverhouding biedt.”

Erik-Jan Wardenier

“Na me goed verdiept te hebben waren er twee facetten die voor mij de doorslag gaven: veiligheid en gemak. De strikte acceptatiecriteria van leningen en automatische spreiding zorgen voor een relatief laag risico.”

Stephen Ansinger

“Omdat de rente op de spaarrekening bij banken steeds verder daalde, was ik al enige tijd op zoek naar een veilig alternatief. De automatische spreiding bij Lender & Spender is daarom voor mij een uitkomst, zodat ik niet meer naar mijn investering hoef om te kijken.”
Open nu gratis een account
of lees eerst meer in hoe werkt investeren?