Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Supersnel inzicht in de financiële situatie van je klant met de Loanwise-tool

Gepubliceerd 1 jaar geleden

Iedere intermediair kent het. De rompslomp bij de aanvraag van een persoonlijke lening. Tijdrovend en foutgevoelig. Online geldverstrekker Lender & Spender pakt het daarom anders aan. Met de Loanwise-tool brengt het techbedrijf de financiële huishouding van een klant binnen een aantal seconden in kaart. Steeds meer intermediairs maken er gebruik van. Ook bij de jaarlijkse financiële zorgplichtcheck van hun klanten. Maar hoe werkt het?

Geld lenen, we doen het in ons land steeds meer. Circa één op de twee Nederlandse huishoudens heeft een persoonlijke lening bij een kredietverstrekker. Niet alleen voor een nieuwe auto, boot, caravan of reis, maar ook voor kleine woningverbouwingen en financiële tegenslagen is consumentenkrediet steeds meer in zwang. Voor intermediairs is het daarbij van belang of de lening verantwoord is en past binnen de financiële situatie van een klant. Ook is men verplicht om ieder jaar bij klanten te controleren of de lening nog wel verantwoord is, dit noemen we in Nederland de zorgplicht. Een tijdrovende klus.

Eén druk op de knop

“Dat kan anders, dachten wij toen we met Lender & Spender begonnen,” zegt Huub van der Wart, Chief Information Officer (CIO) en één van de oprichters van het Nederlandse techbedrijf. “Daarom ontwikkelden we de software-tool Loanwise. Een applicatie die je eenmalig koppelt aan je bankrekening en die binnen enkele seconden op basis van je banktransacties een analyse maakt. Op die manier krijg je met één druk op de knop inzicht in iemands financiële situatie en mogelijkheden om te lenen. Dat bespaart enorm veel tijd en is minder foutgevoelig. Omdat we de patronen analyseren, die je niet uit één maand bankafschriften haalt.”

Meteen in de praktijk brengen

Loanwise is beschikbaar voor bemiddelaars en kredietverstrekkers. Die delen een gepersonaliseerde link met de klant via bijvoorbeeld e-mail of een klantportaal. Met deze link geeft de klant vervolgens in zijn online bankomgeving toestemming om banktransacties naar Loanwise te sturen. Vervolgens categoriseert en analyseert Loanwise de banktransactiedata binnen enkele seconden en stelt een online rapport ter beschikking aan de bemiddelaar of verstrekker. Dit rapport geeft snel een accuraat en overzichtelijk beeld van de financiële situatie van de klant. Op basis van dit rapport kan eenvoudig en eenduidig worden vastgesteld of de lening nog passend is.

Kosten

Voor Loanwise betaal je geen opstart- of periodieke kosten. Je betaalt alleen voor het gebruik (100% “pay as you go”).

Demo

Wil je een demo van Loanwise of wil je overleggen hoe dit voor jouw bedrijf in te passen is? Neem dan contact op via contact@loanwise.nl 

Lender & Spender nieuws
Notification Message