Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

PERSBERICHT - auxmoney investeert in Lender & Spender en verkrijgt meerderheidsbelang

Gepubliceerd 10 maanden geleden

Düsseldorf/Amsterdam – Na de start van een succesvolle samenwerking in 2022 investeert het Duitse auxmoney in het Nederlandse kredietplatform Lender & Spender. Met deze investering maakt Lender & Spender deel uit van het Europese succesverhaal van auxmoney.

Robert Leclercq, CEO en medeoprichter van Lender & Spender: 

We kijken erg uit naar de volgende fase van ons partnerschap. Sinds de start van de samenwerking met auxmoney hebben we in de afgelopen 12 maanden een sterke groei kunnen realiseren. We zien door de combinatie van de inzet van slimme technologie, klantgerichte processen en concurrerende financiering veel kansen in de Nederlandse markt voor verdere groei.

Lender & Spender is opgericht in 2015 en is een toonaangevende online kredietverstrekker. Het bedrijf heeft 32 werknemers en verstrekt rond de 200 miljoen euro per jaar aan consumptieve leningen.

Boudewijn Dierick, Managing Director bij auxmoney Investments:

Met trots verwelkomen wij Lender & Spender bij de auxmoney-groep. Dankzij de expertise en de passie van ons team heeft Lender & Spender het afgelopen jaar een bijzonder succesvolle groei doorgemaakt. Als senior partner kijken we ernaar uit om gezamenlijk aan verdere uitbreidingsplannen te werken.

auxmoney en Lender & Spender zijn in juni 2022 al een samenwerking aangegaan, waarbij auxmoney is gestart met investeren in het bedrijf. Sinds de lancering van het partnerschap is het volume aan nieuwe leningen dat door Lender & Spender wordt verstrekt meer dan vervijfvoudigd.

Robert Leclercq: “Beide bedrijven zijn als crowdfundingplatform begonnen en zetten technologie en data in om de beste producten in de markt te zetten. Door onze krachten te bundelen kunnen we sneller innoveren en hebben we alle ingrediënten aan boord om onze groei door te zetten.”

Lender & Spender blijft gevestigd in Amsterdam en blijft op de Nederlandse markt onder haar eigen naam opereren.

Over auxmoney
auxmoney is een toonaangevend online platform voor consumentenleningen in Europa. auxmoney verbetert de toegang tot betaalbaar krediet door middel van unieke risicomodellen en digitale processen. Ook verlaagt het daarmee de risicofactoren en de kosten van leningen. Klanten profiteren van betere tarieven en een transparant proces. Institutionele beleggers profiteren van de voorspelbare rendementen die op de auxmoney-marktplaats worden behaald. auxmoney loopt voorop bij het bevorderen en verbeteren van financiële inclusie.
Website: www.auxmoney.com | Twitter: @auxmoney | Facebook: facebook.com/auxmoney

Over Lender & Spender
Lender & Spender is een innovatieve aanbieder van consumentenleningen. Het bedrijf is in 2015 opgericht door Robert Leclercq en Huub van der Wart en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Lender & Spender zet technologie in om consumenten op een klantgerichte en transparante wijze leningen met een lagere rente te bieden.

Website: www.lenderspender.nl

Perscontact

Tine van Heerikhuize
E-mail: tine@thepublisherswife.nl 
Mobile: 0031 6 24887027

Lender & Spender nieuws
Notification Message