Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Case study Innofin: “Gezamenlijk investeren in het proces heeft geleid tot wel 25% hogere conversie”

Gepubliceerd 11 maanden geleden

Innofin is een toonaangevende serviceprovider die het aanvraagproces en advies voor consumentenleningen uit handen neemt van andere partijen. Het bedrijf werkt onder andere voor een aantal vergelijkingswebsites.

Innofin is de afgelopen jaren hard gegroeid, waardoor er veel aandacht is gegaan naar de inrichting van efficiënte processen en de inzet van innovatieve technologie.

We spraken met Stefan Schoonwater, commercieel manager bij Innofin,  over hun ervaringen met het acceptatieproces van Lender & Spender en het gebruik van de digitale banktransactie analyse.

Lender & Spender is een van de weinige aanbieders van consumentenleningen in Nederland die gebruik maakt van het digitaal delen en automatisch analyseren van banktransacties. “We werken nu ruim een jaar samen met Lender & Spender. Een nieuwe partij met een andere aanpak, maar een welkome aanvulling naast de gevestigde orde.”

Eerst tijd investeren voordat het tijd oplevert

Zodra je gaat afwijken van bestaande processen levert dit in eerste instantie wat weerstand op. “Het goed aansluiten van onze processen op de processen van Lender & Spender heeft dan ook tijd en energie gekost. Het belangrijkste is dat je bereid bent om de tijd te investeren, Dit levert je namelijk uiteindelijk meer tijd op.”

“Lender & Spender kijkt op een iets andere manier naar de banktransacties. Hier moesten we aan wennen, maar daar zijn we inmiddels op ingewerkt. Er worden relatief wat meer vragen gesteld, maar dat is ook logisch, want uit een paar maanden banktransacties zijn patronen te herleiden, die je in een bankafschrift van een maand niet herkent. En uiteindelijk zijn we als gehele branche gebaat bij verantwoorde kredietverstrekking.”

Een gedetailleerde automatische analyse van banktransacties zorgt voor objectiviteit en verkleint de kans op fouten. Daarnaast heb je op basis van een dergelijke analyse heel snel inzicht in de mogelijkheden en eventuele risico’s van een leningaanvraag. “Buiten het feit dat we de gevallen met hoog risico er snel uit kunnen filteren, zijn de acceptatiecriteria van Lender & Spender al toegepast in het rapport. Voordat we een aanvraag bij Lender & Spender indienen, weten we in veel gevallen al welke aanvullende informatie opgevraagd moet worden. En dat levert een flinke tijdwinst en een fors hogere conversie op!”

Lender & Spender denkt actief mee met de verbetering van onze processen

“Innofin is de laatste paar jaar enorm gegroeid. Buiten dat wij zelf constant bezig zijn om onze processen te verbeteren, is Lender & Spender een kredietverstrekker die hier ook actief mee bezig is en meedenkt met onze processen”. “Het resultaat is dat we binnen één jaar tijd vijf keer zoveel leningen van Lender & Spender verstrekken en 85% van de aanvragen die door ons worden aangeleverd wordt geaccepteerd.”

Lender & Spender nieuws
Notification Message