Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Wat is waar over persoonlijke leningen (en wat niet)?

Gepubliceerd 3 jaar geleden

Wanneer je bijvoorbeeld voor onverwachte hoge kosten komt te staan zou het afsluiten van een persoonlijke lening een oplossing kunnen bieden. Het is logisch dat rondom het afsluiten van een lening vragen ontstaan, bijvoorbeeld over de eventuele afsluitkosten of de mogelijkheid om de lening vroegtijdig af te lossen. Het is daarom verstandig om voordat je een persoonlijke lening afsluit uit te zoeken waar je aan begint. Hieronder lees je enkele feiten en fabels over het afsluiten van een persoonlijke lening.

 

Feiten:

   •  
     • Consumenten worden goed beschermd tegen overkreditering.
     • Dit is waar. Lender & Spender staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en heeft een vergunning voor het Aanbieden van Krediet, daarnaast moet er aan strenge regels worden voldaan. Zo weet je zeker dat een persoonlijke lening afsluiten bij Lender & Spender op een verantwoorde en veilige manier wordt gedaan. Ook vindt Lender & Spender het belangrijk dat de markt van persoonlijke leningen transparanter en eerlijker wordt.

     

     • Er is een maximum leenbedrag bij Lender & Spender.
     • Dit klopt. Bij Lender & Spender is het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten tot een bedrag van 25.000 euro. 

     

     • Je betaalt naast de rente geen extra kosten. 
     • Dit is juist. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het afsluiten van een persoonlijke lening bij Lender & Spender. Wanneer je een persoonlijke lening afsluit betaal je, naast de aflossing, gedurende de looptijd van de lening rente. De rente wordt maandelijks achteraf berekend op basis van het uitstaande leenbedrag. Het rentepercentage staat vast gedurende de looptijd van de lening. Zolang je voldoet aan je betalingsverplichtingen betaal je verder geen andere kosten. 

 

   • Een persoonlijke lening afsluiten is niet voor iedereen beschikbaar. 
   • Dit is juist. Niet iedereen kan een lening krijgen. Via de website van Lender & Spender kun je een aanvraag doen, deze aanvraag dient goedgekeurd te worden. De aanvraag wordt beoordeeld door middel van het grondig checken van jouw achtergrondinformatie en het in kaart brengen van je financiële situatie. Dit wordt gedaan om te kijken of de lening past bij jouw persoonlijke situatie. Pas wanneer de lening verantwoord is en de aanvraag goedgekeurd wordt, wordt het leenbedrag uitgekeerd.

 

Fabels:

    •  
      • Geld lenen is alleen voor mensen die niet goed met geld om kunnen gaan.
      • Dit is onjuist. Geld lenen kan een goed middel zijn voor bijvoorbeeld een auto voor je werk of een kleine verbouwing in huis. In plaats van 5 jaar sparen voor bijvoorbeeld een auto kun je deze met een lening direct aanschaffen en vervolgens de lening maandelijks aflossen. Met een uitbreiding van de hypotheek zou je een verbouwing van je huis kunnen financieren, maar door hoge afsluitkosten kan dit vaak duurder uitkomen dan het afsluiten van een persoonlijke lening, daarnaast is de rente van de lening vaak nog aftrekbaar als het een verbetering van de woning betreft.

      

      • Je komt nooit meer van een lening af.
      • Dit is niet waar. Lender & Spender heeft een vast terugbetalingsschema, hanteert een vaste rente en je hebt niet de mogelijkheid om extra op te nemen. Van de ruim 4500 leningen die Lender & Spender heeft verstrekt zijn er in 4 jaar al 1250 volledig afgelost. Wanneer je bij Lender & Spender een persoonlijke lening afsluit bepaal jij zelf in hoeveel termijnen je de lening wilt afbetalen en voor hoelang je dus aan de lening ‘vast’ zit. Daarnaast kun je tussentijds extra aflossen, waardoor je maandbedrag lager wordt.

      

      • Het kost geld om extra af te lossen. 
      • Dit is niet waar. Bij Lender & Spender is het altijd mogelijk om tussentijds boetevrij extra af te lossen.

 

Denk jij erover na om een persoonlijke lening af te sluiten? Een lening van Lender & Spender zou dan wellicht iets voor jou kunnen zijn. Lender & Spender biedt passende persoonlijke leningen met een vaste lage rente en de mogelijkheid om altijd zonder bijkomende kosten extra af te lossen. Lender & Spender is niet voor niets de best beoordeelde kredietverstrekker in Nederland! Wil je meer weten? Klik dan hier.

Lender & Spender nieuws
Notification Message