Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Lender & Spender en Varengold Bank sluiten financieringsovereenkomst voor €20 miljoen

Gepubliceerd 4 jaar geleden

Lender & Spender heeft een financieringsovereenkomst van €20 miljoen gesloten met het Duitse Varengold Bank. De financiering zal naast het bestaande kanaal van particuliere en professionele investeerders worden ingezet om aan de groeiende vraag naar leningen te kunnen voldoen.

Alison Harwood, verantwoordelijk voor Varengold Bank’s vestiging in Londen dat zich ook richt op de Benelux, laat weten: “Wij werken samen met de FinTech sector om gedurfde en innovatieve bedrijven als Lender & Spender toegang te verschaffen tot financiering. We worden vooral enthousiast van het financieren van bedrijven die een uitdaging vormen voor traditionele leenmodellen en klantgerichte producten aanbieden. Lender & Spender past precies binnen dit plaatje en wij zijn dan ook zeer verheugd om ze te mogen verwelkomen als onze eerste financieringsklant in Nederland.”

Robert Leclercq, mede-oprichter en CEO van Lender & Spender, voegt hier aan toe: “We staan als onderneming op een punt waarbij we echt kunnen gaan leunen op onze technologie om op te schalen en meer mensen te helpen met een betere lening. We hebben ambitieuze groeidoelstellingen voor de komende jaren en kijken ook naar institutionele partijen om deze groei te ondersteunen. In onze zoektocht naar institutionele financiering is Varengold Bank door de kennis en ervaring met de FinTech sector en de korte lijnen binnen de bank een uitstekende match gebleken. We zijn dan ook erg blij met deze deal en we kijken uit naar de verdere samenwerking.”

Lender & Spender nieuws
Notification Message