Gepubliceerd 4 jaar geleden
Iedereen heeft het wel eens gedaan: een aanbetaling. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je gaat verbouwen of nieuwe meubels koopt, maar wat zijn nou eigenlijk je rechten bij een aanbetaling?
Een aanbetaling kan worden gevraagd om alvast een gedeelte van de kosten te dekken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij aannemers die bij de start van een verbouwing al materialen moeten bestellen. Ook wordt er vaak een aanbetaling gevraagd wanneer je iets bestelt dat voor jou op maat wordt gemaakt, zoals een keuken of nieuwe meubels.
Een aanbetaling is niet verplicht, je bent alleen wel verplicht de aanbetaling te betalen wanneer je dit hebt afgesproken met de verkoper. Dit soort afspraken vind je terug in de koopovereenkomst of in de algemene voorwaarden.
Een aanbetaling mag wettelijk gezien maximaal 50% van het totaalbedrag zijn. Vraagt de verkoper toch meer dan 50%, dan zou je dit kunnen weigeren. Met een aanbetaling loop je als koper namelijk een risico. Wanneer de verkoper failliet gaat terwijl je het gekochte product nog niet hebt ontvangen, ben je in de meeste gevallen je aanbetaling kwijt. Het is daarom altijd verstandig om goed na te gaan wat de voorwaarden zijn en aan wie je de aanbetaling doet voordat je ergens je handtekening onder zet.
Ben je van plan om binnenkort een grote uitgave te doen? En wil je daarvoor je spaarrekening niet aanbreken? Dan kan een lening van Lender & Spender uitkomst bieden!
Lender & Spender biedt een passende persoonlijke lening met een vaste lage rente en de mogelijkheid om altijd zonder bijkomende kosten extra af te lossen. Wij zijn niet voor niets de best beoordeelde kredietverstrekker in Nederland! Meer weten? Klik dan hier.
Notification Message