Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Houd je online account veilig met deze tips

Gepubliceerd 4 jaar geleden

Je stelt een wachtwoord in voor je online accounts om dezelfde reden waarom je graag een slot op de voordeur wilt hebben, het beschermen van zaken tegen onbevoegde toegang van andere mensen.

Om je gegevens online goed te beschermen is een wachtwoord soms niet genoeg. Veruit de meeste gevallen van ongeautoriseerde toegang zijn namelijk het gevolg van gestolen of zwakke wachtwoorden.

Internetgebruikers hebben gemiddeld 17 accounts, denk hierbij aan: e-mail, social media, internetbankieren, webwinkels en nog veel meer. Veel mensen gebruiken voor veel accounts hetzelfde wachtwoord, want zeg nou eerlijk 17 verschillende wachtwoorden onthouden kan verwarrend zijn. Echter, zodra dit wachtwoord bekend is bij anderen, kan op veel van deze accounts gemakkelijk worden ingelogd. Beveilig je online accounts daarom goed door voor elk account een apart sterk wachtwoord aan te maken en deze wachtwoorden regelmatig te veranderen. Om je hierbij te helpen kun je gebruik maken van een password manager. Een andere goede oplossing is het instellen van tweestapsverificatie. Dit houdt in dat elke inlogpoging moet worden bevestigd met een extra stap. Naast het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord dien je je inlogpoging te bevestigen met een SMS, een externe verificatie app of biometrische gegevens zoals je vingerafdruk of gezicht. 

Lender & Spender en tweestapsverificatie

Wanneer je jouw Lender & Spender account extra wilt beveiligen is het mogelijk om tweestapsverificatie in te stellen. Elke keer als je inlogt op de website van Lender & Spender bevestig je je inlogpoging met een tijdelijke beveiligingscode. Deze code genereer je met de Google Authenticator app. 

Wil je lezen hoe je tweestapsverificatie instelt voor je Lender & Spender account? Klik dan hier.

Lender & Spender nieuws
Notification Message