Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Een appeltje voor de dorst

Gepubliceerd 2 jaar geleden

Een groeiende spaarrekening is iets wat we allemaal graag zouden willen zien. Helaas lukt dit niet altijd. Soms komt dit door onvoorziene kosten omdat je wasmachine het onverwacht heeft begeven, of een onderhoudsbeurt van je auto die duurder uitvalt, maar vaak ook omdat we de noodzaak om te sparen niet altijd inzien.

Wanneer er meer binnenkomt ben je ook vaak geneigd om meer uit te geven. Dit is logisch, maar toch is het verstandig om op tijd te beginnen met sparen of beleggen voor bijvoorbeeld een grote aankoop, een financiële tegenvaller of voor wat extra pensioen. 

Tussen je 25e en je 35e kom je vaak al voor belangrijke financiële beslissingen te staan. Je koopt je eerste huis en denkt aan het stichten van een gezin, waardoor je wellicht ook een grote(re) auto aan wilt gaan schaffen. Wanneer je in deze fase al een spaarpotje hebt opgebouwd geeft dat een hoop rust.

Daarnaast is het verstandig om op tijd na te gaan denken over je pensioen. Wanneer je vanaf je 30e begint met het apart zetten van een klein deel van je inkomen, kun je tot je pensioen stiekem een flink bedrag opbouwen!

Uit onderzoek onder de Nederlandse bevolking blijkt dat 77% elke maand een bedrag opzij zet om te sparen. Uit hetzelfde onderzoek komt daarentegen ook naar voren dat 44% in 2020 over het algemeen meer gespaard zou willen hebben dan daadwerkelijk is gebeurd. Momenteel door de Covid-19 crisis wordt het in sommige gevallen lastig om geld te sparen. 17% geeft aan dat ze de afgelopen 6 maanden geld hebben moeten lenen om rond te komen. Zie hieronder de top 5 redenen om geld te sparen per maand in 2020.

Denk je erover om te starten met het opbouwen van vermogen? Of ben je op zoek naar een goede aanvulling op je bestaande beleggingen? Dan is investeren in leningen bij Lender & Spender wellicht iets voor jou.

Lender & Spender nieuws
Notification Message