Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Hoe zit dat eigenlijk met de risico's?

Gepubliceerd 6 jaar geleden

Omdat investeren in consumentenleningen in Nederland relatief nieuw en onbekend is, schijnen we graag meer licht op een van de onderwerpen waar we regelmatig vragen over ontvangen.

Vijf redenen waarom het risico op wanbetaling bij Lender & Spender laag is

  1. Vast dienstverband - Lender & Spender verstrekt alleen leningen aan mensen met een vast dienstverband. Door de uitstekende sociale voorzieningen die Nederland biedt voor mensen met een vast dienstverband kunnen betalingen ook na een eventueel ontslag bijna altijd zonder problemen worden voortgezet.
  2. Inkomenstoets - Om te toetsen of iemand voldoende inkomen heeft om de lening te kunnen betalen, hanteert Lender & Spender dezelfde normen als de Nederlandse banken.
  3. Goede betaalmoraal - Leningen worden alleen verstrekt aan mensen die in het verleden geen betalingsproblemen hebben gehad.
  4. Strikte wetgeving - Nederland kent een strikte wetgeving voor consumentenleningen, waardoor de kans op verlies in het geval van wanbetaling klein is. Je kunt hierbij in het uiterste geval denken aan de mogelijkheid tot beslaglegging op het loon of op bezittingen wanneer er niet meer wordt betaald.
  5. BKR registratie - Alle leningen die door Lender & Spender worden verstrekt, staan geregistreerd bij het BKR. Wanneer een geldnemer niet meer betaalt, krijgt hij of zij een negatieve BKR registratie. Niet betalen kan daardoor verstrekkende gevolgen hebben voor een geldnemer.
Lender & Spender nieuws
Notification Message