Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Nieuw! Nu ook direct opnemen

Gepubliceerd 6 jaar geleden

Sinds de lancering van Lender & Spender in oktober 2016 ontvangen wij met regelmaat de vraag van investeerders of het mogelijk is het investeringsbedrag direct op te nemen. Een logische vraag omdat leningen gemiddeld 4 tot 5 jaar lopen en de horizon voor de meeste investeerders korter is. Wij zijn daarom de afgelopen maanden op de achtergrond druk bezig geweest om dit mogelijk te maken.

En vanaf vandaag is het eindelijk zover! Wanneer je inlogt op je persoonlijke pagina en naar de sectie “opnemen” gaat, zie je de volgende opties:

  1. Maandelijks uitbetalen, waarmee ontvangen betalingen aan rente en aflossing elke maand worden uitgekeerd (de oude “Pause” modus), of
  2. Direct opnemen, waarmee je een verzoek kunt indienen om een deel of je gehele investering direct op te nemen.

Aan de mogelijkheid tot direct opnemen zijn een aantal voorwaarden verbonden:

  1. De mogelijkheid tot direct opnemen is afhankelijk van de instroom van nieuwe investeringen en is daardoor niet gegarandeerd. Het kan daarom voorkomen dat een verzoek tijdelijk niet kan worden ingewilligd.
  2. Voor een directe opname betaal je eenmalig een opnamevergoeding van 1% van het opnamebedrag plus een eventuele correctie voor een marktwaardeverschil.
  3. Het gedeelte van je investering dat in achterstand is en ontvangen bonussen kunnen niet direct worden opgenomen.
  4. We starten met een opnamelimiet van EUR 10.000 per maand. Deze limiet zal in de toekomst stapsgewijs worden verhoogd.
Lender & Spender nieuws
Notification Message