Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Lender & Spender ontmoet investeerder Stephen

Gepubliceerd 7 jaar geleden

Na een tip van een oud-collega besloot de 27-jarige Stephen in oktober vorig jaar om te investeren via Lender & Spender. “Voor mij is Lender & Spender een ideale aanvulling voor mijn pensioenopbouw” zegt Stephen Ansinger uit Amsterdam, werkzaam als consultant bij Google. Lender & Spender zocht hem op en stelde hem enkele vragen:

Wat is het doel van je investering?
“Als jonge werknemer bouw je in het begin van je carrière relatief weinig pensioen op. Omdat ik later graag de vrijheid wil hebben om eerder te stoppen met werken, probeer ik nu al een potje op te bouwen voor later.”

Waarom heb je gekozen voor Lender & Spender?
“Omdat de rente op spaarrekening bij banken steeds verder daalde, was ik al enige tijd op zoek naar een veilig alternatief. Ik heb overwogen om te beleggen in aandelen, maar dat kost me teveel tijd en daarbij vind ik het risico te hoog. De automatische spreiding bij Lender & Spender is daarom voor mij een uitkomst, zodat ik niet meer naar mijn investering hoef om te kijken. Alhoewel ik uit nieuwsgierigheid wel regelmatig in het dashboard kijk naar mijn verdiende rente en de data van de leningportefeuille. De gebruiksvriendelijke website en heldere taal omtrent risico's gaven uiteindelijk voor mij de doorslag om te investeren.”

Had je al ervaring met andere vormen van alternatieve financiering en investeren?
“Vanuit persoonlijke interesse volg ik de ontwikkelingen in de cryptocurrency markt (Bitcoin, red.) op de voet, maar ik had nog geen ervaring met crowdfunding of peer-to-peer lending. Omdat het platform destijds nog relatief nieuw was ben ik begonnen met een klein bedrag. De maandelijkse uitkeringen, regelmatige updates en contact met het team gaven me het vertrouwen om vorige maand een grote investering te doen en de terugbetalingen automatisch te laten herinvesteren.”

Heb je nog suggesties voor Lender & Spender?
“Op dit moment heb ik inzicht in de verwachte terugbetalingen voor mijn investering. In aanvulling daarop zie ik graag een overzicht van de groei van mijn investering over bijvoorbeeld 20 of 30 jaar als ik de terugbetalingen automatisch laat herinvesteren.”

Lender & Spender nieuws
Notification Message