Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Lender & Spender ontmoet investeerder Erik-Jan

Gepubliceerd 7 jaar geleden

Na het zien van een advertentie besloot Erik-Jan om te investeren via Lender & Spender. “Het was voor het eerst dat ik in aanraking kwam met peer-to-peer lending” zegt Erik-Jan Wardenier uit Maarn, werkzaam als freelance software ontwikkelaar. Lender & Spender zocht hem op en stelde hem enkele vragen:

Wat is het doel van je investering?
“Als kleine zelfstandige ben ik zelf verantwoordelijk voor mijn pensioen. Ik ben op een punt aanbeland waarin ik steeds meer bezig ben met mijn vermogensopbouw richting de toekomst.”

Waarom heb je gekozen voor Lender & Spender?
“Omdat spaardeposito’s momenteel slechts 1% rente bieden werd ik getriggerd door het verhaal van Lender & Spender. Na me goed verdiept te hebben waren er twee facetten die voor mij de doorslag gaven: veiligheid en gemak. De strikte acceptatiecriteria van leningen en automatische spreiding zorgen voor een relatief laag risico. Ik zie een investering bij Lender & Spender dan ook als een spaardeposito met een betere risico/rendement verhouding.

Had je al ervaring met andere vormen van alternatieve financiering en investeren?
“Nee, alhoewel ik een tijdje geleden wel heb gekeken naar crowdfunding projecten voor bedrijven. Dat heb ik toen niet gedaan omdat ik het risico te groot vond. Zelf heb ik namelijk te weinig kennis in huis om die projecten goed te kunnen beoordelen. Daarnaast zou het veel tijd kosten om voldoende spreiding in m’n portefeuille aan te brengen. Bij Lender & Spender laat ik de expertise over aan het platform en is mijn investering automatisch gespreid.”

Heb je nog suggesties voor Lender & Spender?
“Op dit moment krijg ik elke maand netjes een overzicht met de terugbetalingen op mijn investering. In aanvulling daarop zie ik graag een overzicht van de terugbetalingen op de leningen in de portefeuille zodat de status hiervan inzichtelijk is.”

Lender & Spender nieuws
Notification Message