Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Lender & Spender ontmoet investeerder Alfons

Gepubliceerd 7 jaar geleden

Alfons Oosterman uit Den Haag kwam in aanraking met Lender & Spender via onze nieuwsbrief. “Ik was al bekend met het begrip peer-to-peer lending omdat er in mijn kennissenkring al wordt geïnvesteerd op een peer-to-peer lending platform in het Verenigd Koninkrijk. Met de komst van Lender & Spender is deze beleggingscategorie beschikbaar geworden in de Nederlandse markt en heb ik na wat onderzoek besloten om te investeren.”

Wat is het doel van je investering?
“Verdere gedegen vermogensopbouw. Door te investeren in peer-to-peer lending voeg ik een vastrentende belegging toe aan mijn portefeuille die weinig gecorreleerd is met aandelen- en obligatiemarkten en een goede risico/rendementsverhouding biedt”

Waarom heb je gekozen voor Lender & Spender?
"Ik heb voor Lender & Spender gekozen omdat ik hierdoor de mogelijkheid heb om te investeren in leningen aan particulieren en mijn investering automatisch wordt gespreid. De investering biedt een regelmatige en stabiele renteopbrengst. Het rendement bij Lender & Spender van 4,1% is momenteel heel aantrekkelijk."

Had je al ervaring met andere vormen van alternatieve financiering en investeren?
“Ja, ik heb via een coöperatie belegd in zonnepanelen. Deze zijn gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Den Haag en een bedrijf met een groot dakoppervlak dat hiervoor ter beschikking is gesteld. Dit is een oplossing voor situaties waarin daar op de eigen woning geen mogelijkheid toe bestaat.”

Heb je nog suggesties voor Lender & Spender?
“Ik vind de functionaliteit waarmee betalingen automatisch opnieuw worden geïnvesteerd een goede, maar ik zou graag de mogelijkheid terug willen zien om alleen de afloscomponent opnieuw te investeren en de rente uit te laten keren. Daarnaast zou het goed zijn om in de toekomst ook te kunnen investeren in categorieën met een hoger risico.”

Lender & Spender nieuws
Notification Message