Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Welke informatie is nodig voor een leningaanvraag?

Gepubliceerd 4 jaar geleden

Een aanbod voor een lening vraag je eenvoudig via onze website aan. Wanneer je gebruik wilt maken van het aanbod vragen we je om een aantal documenten aan te leveren. Deze informatie gebruiken we onder andere om je financiële situatie in kaart te brengen. Op deze manier gaan we na of de lening goed bij je past. 

Het aanvragen van een lening bij Lender & Spender gaat volledig digitaal, zonder gedoe met het inscannen of opsturen van papieren. Onderstaand vind je de informatie die we opvragen zodat je vooraf weet wat er nodig is om je aanvraag af te ronden.

   1. Selfie met identiteitsbewijs: Wij vragen om foto van jezelf (selfie) met een identiteitsbewijs naast je gezicht. Je identiteitsbewijs moet goed leesbaar zijn. Omdat je identiteitsbewijs ook wordt gebruikt om je nationaliteit vast te stellen dient dit een identiteitskaart of een paspoort te zijn.
   2. Loonstrook: Ook vragen we om een recente loonstrook. Deze loonstrook gebruiken we om je netto salaris zonder variabele toeslagen of onkostenvergoedingen te bepalen.
   3. UWV verzekeringsbericht: Het UWV houdt het arbeidsverleden bij voor iedereen die salaris ontvangt. Het document met je arbeidsverleden kun je zelf downloaden op de website van het UWV. De gegevens in dit document worden door ons gebruikt om na te gaan waar je werkt en wat voor soort arbeidsovereenkomst je hebt.
   4. Transactiegegevens: Om je financiële situatie goed in kaart te brengen, vragen we je om je transactiegegevens van de afgelopen drie maanden te delen. Op basis van je financiële situatie kunnen we nagaan of de lening goed bij je past.
   5. Arbeidsovereenkomst: Indien je korter dan 3 jaar in dienst bent bij je werkgever vragen wij om een scan of kopie van je arbeidsovereenkomst.
   6. Echtscheidingsconvenant: Indien je in het verleden gescheiden bent, hebben we een een scan of kopie van je echtscheidingsconvenant nodig om vast te stellen wat eventuele alimentatieverplichtingen zijn.
 • Zodra je de informatie hebt aangeleverd, ronden wij de aanvraag over het algemeen dezelfde werkdag nog af zodat je snel de beschikking hebt over het leenbedrag.

  Check in onderstaand filmpje hoe een leningaanvraag bij Lender & Spender werkt.

Lender & Spender nieuws
Notification Message