Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Periode verlaging maximale leenrente verlengd

Gepubliceerd 3 jaar geleden

In mei 2020 is de wettelijke maximale leenrente tijdelijk verlaagd van 14% naar 10%. Deze maatregel is in het leven geroepen om consumenten tijdens de coronacrisis extra te beschermen tegen mogelijke betalingsproblemen. In een nieuwe brief aan de tweede kamer heeft de minister laten weten de verlaging te verlengen tot in elk geval 1 september 2021.

De wettelijke maximale rente bestaat al langer en is door de overheid ingevoerd om consumenten te beschermen tegen te dure schulden. Dit soort hogere rentes betaal je met name bij creditcardschulden, wanneer je rood staat op je betaalrekening en wanneer je een kleine lening aangaat bij bijvoorbeeld koop op afbetaling. Bij persoonlijke leningen ligt de rente eigenlijk altijd lager dan de maximale leenrente. 

Ben je van plan om een lening af te sluiten? Lender & Spender biedt een vaste lage rente en de mogelijkheid om altijd zonder bijkomende kosten extra af te lossen. Wij zijn niet voor niets de best beoordeelde kredietverstrekker van Nederland!

Lender & Spender nieuws
Notification Message