Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Let op! Geld sparen kost geld

Gepubliceerd 3 jaar geleden

De hoeveelheid geld die consumenten in Nederland op de spaarrekening hebben staan is nog nooit zo groot geweest en is in één jaar nooit zo hard gegroeid.

In 2020 hebben we met z’n allen 42 miljard euro toegevoegd aan het totaal dat op betaal- en spaarrekeningen staat. Eind december stond er een recordbedrag van 487 miljard euro op onze betaal- en spaarrekeningen.

Geld verdampt

Het inflatiecijfer (CPI) dat volgens het Centraal Planbureau wordt verwacht over 2021 bedraagt 1.4%. “De totale stijging zal in werkelijkheid voor veel mensen hoger liggen”, aldus Robert Leclercq van Lender & Spender. Dit komt omdat de componenten die niet in de berekening van deze prognose worden meegenomen zijn gestegen. Denk daarbij aan zorgkosten en de huizenprijzen.

Nu de rente op spaarrekeningen praktisch 0 is en voor de grotere spaarsaldo’s onder de 0 ligt, verdampt er in reële termen een recordbedrag aan euro’s. Wanneer je je geld op je spaarrekening laat staan en we uitgaan van een inflatie van 1,4%, betekent dit dat je over 4 jaar een kleine 6% in de min staat!

Alternatieven

Alternatieven voor spaarrekeningen zijn bijvoorbeeld obligaties of termijndeposito's. De rentes op deze producten zijn momenteel echter ook vaak laag en het nadeel van termijndeposito’s is dat je geld vaak voor langere tijd 'vast' zit.

Investeren in consumentenleningen via Lender & Spender kan een aantrekkelijk alternatief zijn. Via het platform van Lender & Spender investeer je rechtstreeks, zonder tussenkomst van een bank, in leningen. Buiten het feit dat dit een streng gereguleerde branche is, zorgt Lender & Spender ervoor dat, mede door de inzet van innovatieve techniek, jouw geïnvesteerde geld aan consumenten met een goede kredietwaardigheid wordt uitgeleend! Dit resulteert in een laag risico.

Voordelen van investeren in consumentenleningen via Lender & Spender:

    1. Rendement tot 4%;
    2. Beperkt risico door spreiding over gehele leningenportefeuille;
    3. Gedetailleerde inzage hoe jouw geld is geïnvesteerd via je persoonlijke pagina;
    4. Eenvoudig inleggen en opnemen, vanaf 100 euro!

Lender & Spender nieuws
Notification Message