Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Hoe bepalen wij de rente die jij betaalt op jouw lening?

Gepubliceerd 1 jaar geleden

De rente op je lening is bij Lender & Spender afhankelijk van een aantal factoren:

    1. De marktrente;
    2. De grootte van je lening;
    3. Je persoonlijke situatie.

De marktrente

De marktrente kun je het beste zien als een gemiddelde van rentes op vergelijkbare leningen. Deze rente is op zijn beurt weer grotendeels afhankelijk van de rente waartegen kredietverstrekkers zelf kunnen lenen (bijvoorbeeld de spaarrente en kapitaalmarktrente).

De grootte van je lening

De grootte van je lening heeft ook effect op de rente die wij je aanbieden. Hoe groter de lening, hoe minder invloed de kosten hebben die wij maken om je lening goed te keuren en te verwerken. Omdat deze kosten voor grote en kleine leningen ongeveer even groot zijn, is de rente op kleinere leningen altijd wat hoger dan de rente op grotere leningen.

Je persoonlijke situatie

Bij het bepalen van de rente houden we ook rekening met de kans dat je in de toekomst een betaling op je lening mist. Dit verschilt per persoon. Wanneer de kans groter is dat je een betaling op je lening mist, betaal je een wat hogere rente en wanneer de kans kleiner is, betaal je een wat lagere rente.

Hoe wordt de kans dat je in de toekomst een betaling mist dan precies vastgesteld? Dit is met name afhankelijk van de stabiliteit van je financiële situatie. Wanneer je bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst hebt voor onbepaalde tijd en in een koophuis woont is je financiële situatie stabieler dan wanneer je inwonend bent en een arbeidscontract voor bepaalde tijd hebt. Daarnaast wordt er onder andere ook gekeken naar de financiële ruimte in je maandbudget. Wanneer je meer ruimte hebt in je budget, ben je over het algemeen beter in staat om een financiële tegenslag op te vangen.

De rente bij Lender & Spender blijft tijdens de gehele looptijd van de lening gelijk. Overweeg jij om een persoonlijke lening af te sluiten, maar heb je nog vragen? Check dan hier de meest gestelde vragen.

Lender & Spender nieuws
Notification Message