Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Even voorstellen: Daniël

Gepubliceerd 2 jaar geleden

Junior Full Stack Developer Daniël over zijn carrière bij Lender & Spender.

Ik heb altijd al interesse gehad in computers

Van kleins af aan hebben computers altijd al mijn interesse gehad. Samen met mijn vader heb ik mijn eerste computer gebouwd toen ik een jaar of 10 was om videospelletjes op te spelen. Later was ik bezig met videobewerking en maakte ik video’s die ik online op Youtube plaatste. Mijn interesse in programmeren kwam pas later toen ik op de middelbare school een profielwerkstuk moest maken. Ik mocht zelf een onderwerp kiezen en besloot om mijn profielwerkstuk samen met een vriend te maken. Wij kozen ervoor om een computerspelletje te maken. Hij was bezig met het design van het spel en ik met het programmeren. Nadat we ons profielwerkstuk hadden afgerond groeide mijn interesse in programmeren alleen maar meer en heb ik uiteindelijk gekozen om een 2-jarige studie Software Development op Windesheim Flevoland te volgen.

Daar kreeg ik les in verschillende programmeertalen en gebieden waardoor ik een goede oriëntatie kreeg. Programmeren is namelijk een nogal groot begrip. Zo heb je bijvoorbeeld programmeurs die applicaties maken voor op de computer (denk aan Microsoft Word), het maken van websites en nog veel meer. Ik vond het simpelweg het leukst om me bezig te houden met het maken van websites en heb mij daarom hierin verdiept tijdens mijn opleiding. Ik heb dan ook voor mijn afstudeerstage een half jaar lang fulltime stage gelopen bij een bedrijf waar ik aan de website heb mogen werken.

Na het afronden van mijn studie heb ik wat vacatures afgestruind en kwam ik de vacature van Lender & Spender tegen. Deze sprak mij erg aan, mede doordat ze vooral de laatste en beste technieken gebruiken. Nu ben ik al 6 maanden in dienst als Junior Full Stack Developer!

Als beginnend developer leer ik ontzettend veel

Als Junior Developer zorg ik ervoor dat nieuwe functies worden ontwikkeld en dat bestaande functies goed blijven werken. Het leuke hiervan is dat je met veel verschillende dingen bezig bent en je niet van tevoren weet waar je aan gaat werken.

Daarnaast leer ik als beginnend developer ontzettend veel omdat ik met andere ervaren developers samenwerk. Omdat wat ik ontwikkel ook daadwerkelijk door klanten gebruikt gaat worden komt er ook een stukje verantwoordelijkheid bij kijken, dit maakt het werk extra leuk!

Als ik op kantoor kom is er altijd tijd om even gezellig een praatje te maken met collega’s

Daarna ga ik verder met de taken waar ik de vorige dag mee bezig ben geweest of ik kies een nieuwe taak uit. Elke dag om 10 uur hebben we een zogenaamde “Daily Standup”. Iedereen vertelt waar hij de vorige dag mee bezig is geweest, waar hij tegen aanloopt en waar hij de rest van de dag mee verder gaat. Dit zorgt ervoor dat we allemaal goed op de hoogte zijn van elkaars werk. En ja, we doen dit inderdaad staand! Verder besteed ik ook tijd aan het nakijken van de gedeelten code die door de andere developers is geschreven.  Pas nadat iedereen elkaars code heeft goedgekeurd, mag het ook daadwerkelijk gebruikt worden voor de online omgeving. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kwaliteit van de code hoog blijft, maar dat je ook van elkaar leert. 

Het niet al te grote team zorgt ervoor dat we elkaar goed leren kennen

Lender & Spender heeft een gezellige en informele sfeer en is een beetje te vergelijken met een startup. We werken met de laatste en beste technieken en dat is als developer ontzettend fijn. Het is ook flexibel werken, als je bijvoorbeeld iets later wilt beginnen op kantoor en later wilt vertrekken dan is dat geen probleem.

Als het lekker weer is ga ik het liefst zwemmen of een stukje varen op de boot

En als we te maken hebben met typisch Hollands weer vind ik het leuk om bezig te zijn met mijn lichaam. Zo train ik bijvoorbeeld met gewichten, doe ik calisthenics (trainen met eigen lichaamsgewicht), oefen ik de handstand en probeer ik elke avond even te yogaën. Naast werk ben ik in mijn vrije tijd ook bezig met wat eigen projectjes. Ik vind het leuk om de dingen die ik op werk leer ook in mijn privé toe te passen.

Mijn beste vriend Matthias is mijn inspiratiebron

Door hem ben ik begonnen met het trainen van mijn lichaam en hij heeft mij veel mooie dingen in het leven laten zien (zonder al te cliché te klinken). 

Lender & Spender is op dit moment hard aan het groeien 

En omdat wij zoveel tevreden klanten hebben denk ik dat we over 10 jaar de grootste kredietverstrekker én investeringsplatform zijn van Nederland (en hopelijk heel europa)! 

Lender & Spender nieuws
Notification Message