Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Even voorstellen: Bert

Gepubliceerd 4 jaar geleden

Senior Developer Bert van Hoekelen over zijn carrière voor én bij Lender & Spender.

Mijn carrière ben ik eigenlijk al begonnen op de basisschool

Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met het maken van websites. Toen ik iets ouder werd ben ik dit gaan doen voor mkb’ers uit mijn omgeving. Ik ben mechatronica gaan studeren omdat ik al bekend was met het maken van websites. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik vooral plezier had in de software kant van de machine lijnen die we op school bouwden.

Voor Lender & Spender heb ik bij verschillende bedrijven als developer gewerkt

Waaronder EBOOST. Hier heb ik met veel plezier gewerkt aan onder andere een iOS app en heb ik de backend gemaakt voor My Ministars, de backend van Holland Logistics Library en voor Jij&KLM.

Vervolgens heb ik de keuze gemaakt om mijn carrière voort te zetten bij een ander bedrijf. Deze stap heb ik bewust gezet omdat ik bij EBOOST aan veel verschillende projecten tegelijkertijd werkte, waardoor ik mij niet altijd kon focussen op de correctheid van mijn werk. Zo ben ik bij OneFit terecht gekomen. Hier ben ik begonnen als Backend Developer en uiteindelijk doorgegroeid tot Lead Backend Developer. Samen met mijn collega’s hebben wij een volledig nieuwe backend neergezet terwijl de app gewoon is blijven werken. Dit is de grootste technische uitdaging die ik ooit heb gedaan.

Omdat het tijd werd voor iets nieuws, ben ik bij Mollie gaan werken. Echter, hier heb ik niet heel lang gewerkt omdat ik de start-up vibe, zoals ik die had ervaren bij Onefit, echt miste. Zo ben ik terecht gekomen bij Lender & Spender. Ik heb niet altijd de ambitie gehad om in de financiële sector te werken, maar omdat financiële systemen altijd een grote complexiteit met zich meebrengen, ben ik er wel altijd door gefascineerd.

Bij Lender & Spender werk ik als Senior Developer

En ben ik verantwoordelijk voor nieuwe features en tegelijkertijd zorg ik er ook voor dat de huidige systemen blijven werken en mee kunnen schalen met het bedrijf. 

Wat ik leuk vind aan mijn functie is dat je vooraf nooit weet hoe iets eruit komt te zien. Je moet dus altijd creatief naar oplossingen zoeken en deze omzetten naar een werkend geheel. Verder vind ik het leuk om mijn kennis en ervaringen te delen met de rest van het development team zodat wij samen een nog mooier product kunnen neerzetten.

Mijn werkdagen start ik altijd met een ontbijtje en het lezen van blogs

Deze blogs gaan over nieuwe of bestaande technologieën. Hierdoor krijg ik nieuwe inzichten en kan ik mijn kennis verder uitbreiden. Verder lees ik interessante onderwerpen op hackernews. Hackernews is een site waar onder andere interessante artikelen te vinden zijn over technologie en het ondernemerschap.

Na dit ochtendritueel begin ik met de orde van de dag. Ons team werkt met een zogeheten ‘sprint bord’ waar precies op staat wat er gedaan moet worden. Hier kijk ik op om te kijken welke taak of taken ik die dag op ga pakken. Vervolgens doen wij met het development team een stand-up waarin we de werkzaamheden van de vorige dag bespreken en wat er vandaag op de planning staat.

Mijn dag deel ik in twee delen op. Voor de lunch pak ik de zogeheten tickets van de desbetreffende dag op en na de lunch kijk ik altijd nog of er nog dingen zijn die ik moet reviewen van een collega.

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met kleine projectjes

Zo ben ik momenteel bezig met het maken van verlichting in mijn trap. Niet zomaar verlichting, maar verlichting die weet op welke trede je staat, waardoor je bijvoorbeeld piano kunt spelen op de trap. Daarnaast vind ik het leuk om 3D ontwerpen te maken en deze vervolgens te printen met mijn 3D printer. Verder breng ik veel tijd door met mijn vrienden. 

Mijn grootste inspiratiebron is mijn vader

Hij werkt ook in de IT en heeft mij van jongs af aan geïnspireerd om met computers te werken. Verder houd ik meerdere framework creators in de gaten, onder andere Taylor Otwell (creator of Laravel), Evan You (creator of VueJs), Adam Wathan (creator of tailwindcss), die mij ook weer ieder op zich inspireren.

Over 10 jaar staat Lender & Spender…

Op de internationale markt en zijn wij sowieso actief in meerdere landen.

Lender & Spender nieuws
Notification Message