Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Een spaarpotje achter de hand hebben

Gepubliceerd 3 jaar geleden

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, de eerste banken vragen vanaf heden geld aan klanten die daar hun spaargeld stallen. Voor een aantal banken geldt dit al vanaf een bedrag vanaf een ton. Er is echter een kleine verwachting dat ook dit bedrag stapsgewijs naar beneden bijgeschaafd gaat worden.

  • Geld betalen over je eigen spaargeld
  • De aankomende tijd zal het vaker voorkomen dat banken een zogeheten negatieve rente handhaven. In de praktijk betekent dit dus dat mensen geld moeten betalen over hun spaargeld, niet geheel aantrekkelijk. Bij ABN Amro is dit momenteel bij een saldo vanaf een half miljoen euro, Rabobank en ING hebben sinds kort de grens verlaagd naar een kwart miljoen en naast deze genoemde banken zullen andere banken volgen. Alle banken hebben inmiddels al hun voorwaarden zo aangepast dat deze stap ook daadwerkelijk gezet kan worden. De reden dat er een negatieve rente wordt gehandhaafd is omdat banken zelf rente moeten betalen over het geld dat zij bij de Europese Centrale Bank (ECB) stallen. 
  •  
  • Investeren in persoonlijke leningen van Lender & Spender

De huidige ontwikkeling is niet echt een motivatie om geld te sparen. Toch is het verstandig om een spaarpotje achter de hand te hebben, bijvoorbeeld als extraatje op je pensioen. Wil je toch iets met je spaargeld doen en hier geen geld over betalen? Een gedeelte van je spaargeld investeren in persoonlijke leningen van Lender & Spender kan een goed alternatief zijn. Lender & Spender biedt een aantrekkelijk rendement tot 4% met een laag risico omdat de investering over een groot aantal leningen van Nederlandse geldnemers met hoge kredietwaardigheid wordt gespreid. Check hieronder het filmpje hoe investeren bij Lender & Spender werkt.

Lender & Spender nieuws
Notification Message