Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

Een elektrische fiets financieren met een lening van Lender & Spender

Gepubliceerd 2 jaar geleden

De elektrische fiets is steeds meer in opkomst. Door de trapondersteuning is de fiets voor veel mensen een goede manier geworden om grotere afstanden af te leggen. 

Elektrische fietsen zijn onder te verdelen in twee hoofdcategorieën:

  1. De e-bike, dit is een fiets met een elektromotor waarbij meetrappen kan, maar niet noodzakelijk is. 
  2. De pedelec (Pedal Electric Cycle), bij deze fiets is het wel noodzakelijk om te trappen. De kracht die je uitoefent op de pedalen wordt ondersteund door de elektromotor. Wanneer je stopt met trappen, stopt de elektrische ondersteuning ook. De pedelec is de meest verkochte elektrische fiets in Nederland. 

Naast de gewone pedelecs bestaan er ook speed-pedelecs. Een speed-pedelec, ook wel high speed e-bike genoemd, is een fiets met elektrische trapondersteuning die maximaal 45 kilometer per uur kan. Omdat deze fiets harder gaat dan bovenstaande elektrische fietsen gelden bij de speed-pedelecs dezelfde regels als voor bromfietsen:

  1. De fiets moet een bromfietskentekenplaat hebben;
  2. De bestuurder moet minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs om een speed-pedelec te mogen gebruiken;
  3. Als bestuurder moet je een goedgekeurde helm dragen;
  4. Je mag net als een bromfiets niet op een fietspad rijden.

De prijs van een elektrische fiets is hoger dan een normale fiets, dit komt voornamelijk door de elektromotor die in de fiets zit. Omdat niet iedereen het aankoopbedrag voor een elektrische fiets op de spaarrekening heeft staan, kan financieren met een persoonlijke lening van Lender & Spender een goede keuze zijn. 

Lender & Spender heeft transparante en heldere voorwaarden, waardoor je vooraf altijd weet hoeveel de lening jou exact gaat kosten. Geen verrassingen achteraf en bovendien heb je bij Lender & Spender de mogelijkheid om de lening altijd boetevrij af te lossen.

Lender & Spender nieuws
Notification Message