Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

De volgende stap voor Lender & Spender

Gepubliceerd 2 jaar geleden

Het is inmiddels een kleine vijf jaar geleden sinds de lancering van Lender & Spender. Wij richten ons sindsdien voortdurend op innovatie en verbetering van onze dienstverlening. Hiervoor leunen we veel op technologie die door ons eigen team wordt ontwikkeld. Dit doen we al vanaf het ontstaan van Lender & Spender, en met veel succes. Inmiddels hebben we meer dan 4.600 leningen verstrekt voor een totaalbedrag van 35 miljoen euro, waarbij er op dit moment meer dan 3.000 investeerders actief zijn op ons platform. Cijfers waar we trots op zijn!

 

De afgelopen jaren boden wij onze leningen met name aan via vergelijkingssites en direct via onze website. Met de volgende stap in onze ontwikkeling zijn wij sinds kort gestart met het verstrekken van leningen via aanbieders van producten en diensten en zijn we van plan om hier de komende tijd flink in op te schalen. Hierbij zullen we ons vooral richten op de volgende categorieën:

  1. Verduurzaming
  2. Mobiliteit
  3. In en rondom het huis

Verduurzaming

Bij verduurzaming kun je bijvoorbeeld denken aan de financiering van zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen wilt financieren via je hypotheek, ben je vaak extra geld kwijt aan bijvoorbeeld notariskosten of advieskosten en is de doorlooptijd relatief lang. Waarom moeilijk doen als het makkelijk en goedkoper kan?

Wat veel mensen niet weten is dat de rente op een consumptieve lening vaak ook gewoon aftrekbaar is voor de belasting en dat je van de Belastingdienst vaak ook nog eens je BTW terugkrijgt. Hiermee heb je je investering vaak al binnen 6-7 jaar terugverdiend.

 

Mobiliteit

Wanneer een reis naar het buitenland niet mogelijk is, is vakantie in eigen land een mooie optie. De coronacrisis zorgt ervoor dat vakantie in eigen land nog nooit zo populair is geweest. Mede om die reden zijn campers en caravans momenteel enorm populair! Omdat campers en caravans redelijk waardevast zijn, kan de aanschaf hiervan een leuk zet zijn. Met een lening kun je direct gebruik maken van je camper of caravan zonder hiervoor al te lang te moeten sparen.

 

In en om het huis

Met in en om het huis moet je denken aan een (kleinere) verbouwing of de aanschaf van bijvoorbeeld meubels of apparatuur. Ook hierbij kan de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar zijn voor de belasting en kan daarmee een goed alternatief zijn voor de verhoging van je hypotheek

 

Onze missie is om de wereld van geld lenen eenvoudiger en transparanter te maken. Aan de ene kant helpen wij mensen die tijdelijk geld nodig hebben en aan de andere kant bieden wij investeerders de mogelijkheid om geld uit te lenen tegen een aantrekkelijk rendement met een laag risico.

Lender & Spender nieuws
Notification Message