Lender & Spender nieuws
Artikel afbeelding

De ontwikkelingen bij Lender & Spender sinds de lockdown

Gepubliceerd 3 jaar geleden

Het is inmiddels een kleine twee maanden geleden dat de eerste coronamaatregelen zijn getroffen. De afgelopen weken is dan ook duidelijk geworden dat deze crisis ons leven structureel aan het veranderen is. Bij Lender & Spender merken we dit aan praktische zaken als het werken vanuit huis, maar ook aan onze geldnemers en investeerders.

Minder leningaanvragen

Door de onzekerheid over de toekomst is het consumentenvertrouwen in april flink gedaald en worden grote uitgaven vaker uitgesteld. Dit zien we terug in een daling van het aantal aanvragen voor nieuwe leningen. Naast deze daling zien we ook een verschuiving in leendoelen. Zo wordt er relatief meer geleend voor verbeteringen aan de woning, maar wordt er minder geleend voor grote uitgaven, zoals een auto.

Voorkomen van financiële problemen bij geldnemers

Omdat er geldnemers zijn die door deze crisis financieel geraakt zijn of zullen gaan worden, hanteren wij een proactieve benadering. Dit houdt in dat we geldnemers vragen om aan te geven of de coronacrisis effect heeft of gaat hebben op hun financiële situatie. Wanneer dit het geval is, bekijken we op individuele basis wat de beste oplossing is om geldnemers te steunen om toekomstige financiële problemen te voorkomen.

Inzicht bieden

Een belangrijke vraag die bij onze investeerders leeft is de vraag wat de invloed zal zijn van de crisis op het rendement. Om hier antwoord op te kunnen geven, geven we investeerders doorlopend een gedetailleerd beeld van betalingsachterstanden en ook inzicht in betalingsregelingen die proactief worden gesloten in het kader van de crisis. Daarnaast voeren we periodiek een stresstest uit op basis van beschikbare macro-economische scenario’s.

Vooralsnog is de invloed van de coronacrisis beperkt. Een belangrijke reden hiervoor is dat geldnemers een arbeidscontract hebben voor onbepaalde tijd. De eerste stresstesten laten daarnaast zien dat het rendement ook in de meest pessimistische scenario’s positief blijft.

Meer weten?

Mocht je vragen hebben, dan staat ons team voor je klaar. Je kunt ons bereiken via contact@lenderspender.nl of op 085 – 888 81 85 van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Lender & Spender nieuws
Notification Message