letop

Hoge kredietwaardigheid

Wij verstrekken alleen leningen aan mensen met een hoge kredietwaardigheid. Hierdoor zorgen we ervoor dat de kans zeer groot is dat de leningen op tijd worden terugbetaald.

Geldnemers komen over het algemeen ook in aanmerking voor een lening bij de bank, maar kiezen voor Lender & Spender door onze scherpe tarieven en uitstekende service.

Vaste baan

We verstrekken alleen leningen aan mensen met een vaste baan. We controleren het dienstverband en het inkomen bij het UWV. Wanneer nodig vragen we aanvullend de arbeidsovereenkomst op of nemen we contact op met de werkgever.

Inkomenstoets

Om te toetsen of iemand voldoende besteedbaar inkomen heeft, hanteren we dezelfde normen als de Nederlandse banken. Financiƫle verplichtingen stellen we vast aan de hand van bankafschriften, de belastingaangifte en een BKR toets.

Goede betaalmoraal

Leningen worden alleen verstrekt indien aanvragers in het verleden geen betalingsproblemen hebben gehad. Dit stellen we vast door navraag te doen bij het BKR en een aantal andere kredietbureaus, alsmede door een analyse van bankafschriften.

Open nu gratis een account
of lees meer over de automatische spreiding

Voor de kredietanalyse gebruiken wij informatie van de volgende partijen:

UWV Belastingdienst BKR Focum EDR credit services Experian