letop

Je kunt inloggen op je persoonlijke pagina met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekozen tijdens je registratie. 

Wanneer je je wachtwoord niet meer weet, kun je hier klikken om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Lender & Spender gaat zeer zorgvuldig om met je prive-gegevens. Download hier ons privacybeleid om hier meer over te lezen.

Je kunt je adresgegevens aanpassen door een mail met je nieuwe adres te sturen naar contact@lenderspender.nl

Je kunt je rekeningnummer aanpassen door een mail met je nieuwe IBAN te sturen naar contact@lenderspender.nl

Om een lening aan te vragen dien je de volgende stappen te doorlopen:

 1. Aanvraag indienen - 5 minuten
  Vraag kosteloos een vrijblijvend aanbod aan door je gewenste lening te selecteren en je gegevens in te vullen.
 2. Vrijblijvend aanbod - een uur
  Wanneer we hebben vastgesteld dat je in aanmerking komt voor de lening die je wilt hebben, ontvang je binnen een uur na het indienen van je aanvraag een vrijblijvend aanbod in je e-mail.
 3. Uploaden documenten - 10 minuten
  Nadat je het aanbod hebt geaccepteerd vragen we je om enkele documenten te uploaden voor de verificatie van de gegevens die je hebt ingevuld tijdens de aanvraag.
 4. Geld op je rekening - 3 werkdagen
  Wanneer alles compleet en akkoord is, staat het geld over het algemeen binnen 3 werkdagen op je rekening.
 5. Bedenktijd - 14 dagen
  Wanneer je van gedachten wisselt, kun je het geld binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen en de lening kosteloos annuleren.

Klik hier om kosteloos een vrijblijvend aanbod aan te vragen.

Omdat wij het belangrijk vinden dat geld lenen op een verantwoorde manier gebeurt, krijgt niet zomaar iedereen een lening. Om in aanmerking te komen voor een lening van Lender & Spender moet de lening goed passen bij je financiële situatie en moet je:

 1. minimaal 21 jaar en maximaal 65 jaar oud zijn
 2. de Nederlandse nationaliteit hebben
 3. in Nederland wonen
 4. een salaris en een vaste arbeidsovereenkomst hebben
 5. of een pensioenuitkering hebben
 6. in het verleden geen betalingsproblemen hebben gehad

Indien je samen met je partner een lening afsluit, moet ook je partner voldoen aan bovenstaande voorwaarden

Bedrijven, zelfstandigen of personen met een tijdelijke arbeidsovereenkomst komen niet in aanmerking voor een lening

Wij bieden persoonlijke leningen met een vaste rente en een vast maandbedrag (annuïteit), waarbij op voorhand duidelijk is wat de lening in totaal kost en wanneer je je lening hebt afgelost. Afhankelijk van je financiële situatie kun je een lening afsluiten van EUR 5.000 tot EUR 25.000 en kun je kiezen voor een looptijd van 2 t/m 5 jaar.

Lender & Spender verstrekt leningen van EUR 5.000 tot EUR 25.000. Hoeveel je kunt lenen hangt af van de looptijd van de lening en de financiële ruimte die er is om de lening te kunnen betalen. Wanneer je een aanbod aanvraagt, kijken we goed naar je financiële situatie en eventueel die van je partner om vast te stellen of de lening van je keuze verantwoord is. Hierbij hanteren we onder andere de leennormen als opgesteld door de Vereniging Financieringsmaatschappijen Nederland (VFN). Wanneer tijdens het aanvraagproces blijkt dat de door jou gewenste lening niet verantwoord is, kan het bedrag en/of de looptijd van de lening worden aangepast om alsnog tot een passende lening te komen.

De VFN leennormen kun je hier terug vinden.

Als je voor een lening gaat die langer loopt, zijn je maandlasten lager omdat je minder per maand aflost. Je betaalt in totaal echter meer rente omdat je lening langer open staat. We raden je daarom aan om eerder voor een lening met een kortere looptijd te gaan zolang dit verantwoord is gegeven je financiële situatie.

Je kunt voor ieder doel een lening aanvragen.

Je kunt overstappen met een bestaande persoonlijke lening, een doorlopend krediet, een credit card schuld, een restschuld van je hypotheek of elke andere lening die je hebt. Ook wanneer je meerdere leningen wilt samenvoegen in één lening ben je bij ons aan het goede adres. Om over te stappen kun je gebruik maken van onze gratis overstapservice. Klik hier voor meer informatie.

Overstappen met een bestaande lening of leningen gaat als volgt in zijn werk:

 1. Bereken direct wat je kunt besparen door de gegevens van je bestaande lening(en) in te vullen in de overstapcalculator
 2. Vraag vervolgens kosteloos een vrijblijvend aanbod aan om over te stappen
 3. Wanneer je het aanbod accepteert en je aanvraag compleet en akkoord is, lossen wij je bestaande lening(en) af

Klik hier om direct naar de overstapcalculator te gaan om te bereken wat je kunt besparen.

Voordat we je een aanbod toesturen voeren we een toetsing uit bij het BKR en bij een aantal andere kredietbureaus om vast te stellen of de gewenste lening verantwoord is.

Wanneer je een lening afsluit bij Lender & Spender, wordt deze geregistreerd bij het BKR.

Wanneer we hebben vastgesteld dat je in aanmerking komt voor de lening die je wilt hebben, ontvang je over het algemeen binnen een uur na het indienen van je aanvraag een vrijblijvend aanbod in je e-mail.

Bij het afsluiten van een lening betaal je éénmalig afsluitkosten en gedurende de looptijd van de lening betaal je rente. Zolang je voldoet aan je betalingsverplichtingen betaal je verder geen andere kosten aan ons. Ook niet wanneer je eerder extra wilt aflossen.

De totale kosten van een lening bestaan uit éénmalige afsluitkosten en de rente die je betaalt gedurende de looptijd van je lening. Het jaarlijks kostenpercentage drukt de totale kosten van een lening uit als jaarlijks percentage van het leenbedrag zodat je leningen van verschillende aanbieders gemakkelijker met elkaar kunt vergelijken.

Je betaalt éénmalig afsluitkosten omdat wij voor elke nieuwe lening zelf kosten maken en wij ervoor hebben gekozen om deze kosten op een transparante manier in rekening te brengen. Naast transparantie heeft dit als groot voordeel dat wij nog scherpere rentes kunnen bieden en het niet nodig is om andere kosten in rekening te brengen, zoals bijvoorbeeld kosten voor extra aflossen.

Wanneer wij alle benodigde informatie en documenten hebben ontvangen en alles akkoord is, staat het geld over het algemeen binnen een tot drie werkdagen op je rekening.

Mocht je na het afsluiten van de lening van gedachten wisselen, dan kun je het geld altijd binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen en de lening kosteloos annuleren.

Je kunt samen met je partner een lening afsluiten. Het inkomen van je partner kan dan worden meegenomen bij de bepaling van de financiële ruimte die je hebt om de lening te kunnen betalen.

Je blijft altijd volledig anoniem omdat investeerders geen toegang hebben tot je persoonsgegevens. Onder persoonsgegevens vallen bijvoorbeeld je naam, adres- en contactgegevens. Om investeerders een goed beeld te geven van hun investering hebben zij wel toegang tot de karakteristieken van je lening, je leeftijd en de provincie waar je woont.

Download hier ons privacybeleid om te lezen hoe wij je privacy waarborgen.

Wij hebben ervoor gekozen om alleen leningen te verstrekken aan personen met een vaste arbeidsovereenkomst of een pensioenuitkering omdat deze personen over het algemeen een ander risicoprofiel hebben dan bedrijven, zelfstandigen en personen met een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Door deze focus kunnen we de rentes die we onze klanten bieden scherp houden.

Het aanbod dat je ontvangt is 7 dagen geldig. Wanneer je besluit geen gebruik te maken van het aanbod hoef je niets te doen. Het aanbod vervalt automatisch en er worden geen kosten in rekening gebracht.

De reden voor de afwijzing is opgenomen in de e-mail die je van ons hebt ontvangen. Wanneer je meer over wilt weten over de reden van je afwijzing kun je contact met ons opnemen via de chat, door een e-mail te sturen naar contact@lenderspender.nl of ons te bellen op 085 - 888 8185. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 bereikbaar.

Het maandbedrag wordt elke 25e dag van de maand geïncasseerd of wanneer dit geen werkdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Het staat je altijd vrij om je lening geheel of gedeeltelijk af te lossen. Hiervoor brengen wij geen extra kosten in rekening. 

Instructies voor extra aflossen vind je in je persoonlijke dashboard op www.lenderspender.nl/dashboard onder "Extra aflossen".

Je betaalt geen extra kosten wanneer je extra wilt aflossen.

Wanneer je een betaling hebt gemist, ontvang je van ons per e-mail een betalingsherinnering waarmee je de gemiste betaling kunt voldoen.

Je kunt niet extra opnemen. Je kunt wel een nieuwe lening aanvragen zolang dit financieel verantwoord is en je op enig moment niet meer dan EUR 25.000 aan leningen bij ons hebt uitstaan.